Missie

Studentensport Limburg staat voor de samenwerking van de sportdiensten van de hoger onderwijs instellingen Hogeschool PXL, Hogeschool UCLL en de Universiteit Hasselt.

Ons doel is de studenten in en rond de campussen Hasselt en Diepenbeek een aanbod aan sport- en bewegingsactiviteiten aan te bieden. Een aanbod dat verschillende doelgroepen aanspreekt, dat open staat voor iedereen, dat laagdrempelig is en aan een studentvriendelijk-budget.

Missie: Studentensport Limburg - Versterken van studenten door sport

Bij Studentensport Limburg is het onze missie om studenten te versterken door middel van sport, het promoten van een gezonde en actieve levensstijl en het stimuleren van persoonlijke groei, kameraadschap en gemeenschapszin. We streven ernaar een omgeving te creëren die participatie, inclusiviteit en de ontwikkeling van levenslange vaardigheden stimuleert, zowel op als naast het veld.

  • Actieve en gezonde levensstijl: Wij geloven dat lichaamsbeweging een essentieel onderdeel is van het leven van een student. Met onze programma's en initiatieven willen we leerlingen inspireren en motiveren om een actieve en gezonde levensstijl aan te nemen. We bieden een breed scala aan sportactiviteiten, van teamsporten tot individuele disciplines, voor verschillende interesses en vaardigheidsniveaus.
  • Persoonlijke groei: Studentensport Limburg zet zich in voor de persoonlijke groei van studenten. Wij geloven dat sport een platform biedt voor individuen om zichzelf uit te dagen, doelen te stellen en hun grenzen te verleggen. Door deel te nemen aan onze programma's ontwikkelen studenten essentiële levensvaardigheden zoals discipline, veerkracht, teamwork, leiderschap en time management.
  • Kameraadschap en gemeenschap: We koesteren een gevoel van kameraadschap en gemeenschap onder studenten. Door te sporten komen leerlingen in contact met hun medeleerlingen, vormen ze duurzame vriendschappen en bouwen ze een sterk ondersteuningsnetwerk op. We organiseren regelmatig sportevenementen, wedstrijden en sociale bijeenkomsten, waardoor studenten de kans krijgen om met elkaar om te gaan, samen te werken en samen hun prestaties te vieren.
  • Inclusiviteit: Studentensport Limburg omarmt inclusiviteit en diversiteit. We vinden dat sport toegankelijk moet zijn voor alle studenten, ongeacht hun achtergrond, geslacht of capaciteiten. We streven ernaar om een gastvrije en inclusieve omgeving te creëren waar iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Onze programma's zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor verschillende niveaus, zodat studenten in hun eigen tempo kunnen deelnemen en groeien.
  • Academische en sportieve balans: We erkennen het belang van een gezonde balans tussen school en sport. Studentensport Limburg moedigt studenten aan om op beide vlakken uit te blinken door hen ondersteuning en middelen te bieden om hun tijd effectief te beheren. We werken nauw samen met onderwijsinstellingen en bevorderen de integratie van sport en academische vakken om de algehele studentenervaring te verbeteren.

Concluderend, Studentensport Limburg is toegewijd aan het versterken van studenten door middel van sport, het stimuleren van een gezonde en actieve levensstijl, persoonlijke groei, kameraadschap en een gevoel van gemeenschap. We streven ernaar een inclusieve omgeving te creëren die studenten aanmoedigt om hun passie voor sport te ontdekken, belangrijke levensvaardigheden te ontwikkelen en blijvende banden te smeden met hun medestudenten. Samen inspireren we studenten om hun volledige potentieel te bereiken, zowel op als naast het veld.