Roeiteams

De Hasseltse Studenten Regatta is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in Hasselt, België. Het is een spectaculaire roeiwedstrijd waar studententeams van verschillende Limburgse hogescholen en universiteiten (UCLL, PXL en UHasselt) tegen elkaar strijden op het Albertkanaal. Het evenement staat bekend om zijn levendige sfeer en competitieve geest, en trekt zowel deelnemers als toeschouwers vanuit het hele land. De regatta biedt studenten de mogelijkheid om hun roeivaardigheden te tonen, nieuwe vrienden te maken en te genieten van een dag vol sport en plezier. Het is een geweldige manier om de studentengemeenschap in Hasselt te verbinden en een onvergetelijke ervaring op en naast het water te beleven.

Er wordt een heel academiejaar hard getraind en toegeleefd door de verschillende roeiers naar de Hasseltse studenten Regatta. Tijdens dit roei-evenement wordt er beslist welke instelling dat jaar over het beste roeiteam beschikt. Er is een wedstrijd voor de 1-zit heren, 1-zit dames, 2-zit gemengd en 8-zit gemengd. Daarnaast is er ook een B-boten-race die bepaald welke instelling het voordeel krijgt van een zeer gunstige keuze, namelijk in welke baan zij gaan roeien. 

In 2005 werd de Hasseltse Studenten Regatta voor de eerste keer georganiseerd. Elk jaar professionaliseerde de instellingen hun trainingen meer en meer waardoor de Hasseltse Studenten Regatta groeide uit tot een heuse prestigewedstrijd dat het vandaag de dag is. 

Wil jij ook graag studies combineren met deze leuke uitdaging, strijden voor jouw instelling en effectief deel uitmaken van een samenhangend team roeiers? De sportcoördinatoren met hun kapiteins zullen je met open armen ontvangen en begeleiden.